logo

Kerstactie voor medemens

20 december 2019

Ter afsluiting van het kalenderjaar 2019, hebben de klassen 1, 2 en 3 acties gehouden voor medemensen uit de buurt van de school die wat meer aandacht nodig hebben. Daarna was er een gezellig samenzijn met de klas onder het genot van een zelfgemaakte of meegebrachte kerstbrunch. 

afbeelding
afbeelding afbeelding afbeelding

In de acht eerste klassen zijn kerstkaarten gemaakt en geschreven voor oudere mensen in onze omgeving die te maken hebben met eenzaamheid. De kaarten die de leerlingen gemaakt hebben worden aangeboden aan de bewoners van woonzorgcentrum Veldspaat.

De 10 tweede klassen hebben cadeau's en eten meegenomen van thuis. De 10 derde klassen hebben een ruilspel gedaan, waarbij ze de buurt in zijn gegaan met een WC rol en die hebben geruild, voor een product van meer waarde, net zo lang tot ze tevreden waren. Ouders en mensen die in de omgeving wonen hebben heel goed meegeholpen. Bedankt daarvoor. De cadeau's hebben de leerlingen mooi ingepakt.  De opbrengst van deze actie is:

  • 1300 producten voor de voedselbank Winsum 
  • 585 cadeaus voor Stichting Sam (speelgoedbank, werken samen met voedselbank) 

Klas 3h4 had als klas met 1 wc rol 140 producten opgehaald (zie foto) en was had daarmee het meeste rendement gehaald uit één WC rol. We bedanken alle leerlingen, ouders en collega’s voor hun inzet en we mogen trots zijn op het resultaat! 

icoon
Aanmelden
icoon
Mail ons
icoon
Organisaties