logo

MAD!

16 november 2018

MAD is genonomineerd voor de onderwijsprijs. UPDATE: Kamerlingh Onnes WINT de prijs.

MAD-leerlingen op pad

afbeelding
afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding
 
Op woensdagavond 14 november trekken de MAD-leerlingen van Atheneum 4 weer de Drentse bossen in om de PIXI  tot leven te wekken. In het pikkedonker volgende ze de lampjes van het digitale organisme dat door de kunstenaars van WERC ontworpen is (met enige trots kunenn we zeggen dat een aantal van dat collectief onze oud-leerlingen zijn). Nieuwsgierig hoe prachtig en poëtisch de combinatie van kunst en technologie kan zijn? Check het filmpje van Staatsbosbeheer: https://www.youtube.com/watch?v=p0chyDnqR9s​ .Op maandag 26 november presenteren de MAD-leerlingen van Atheneum 5 hun eindproject van 'FUN(ctie) in Stad' niet aan elkaar, maar aan de een delegatie van de gemeente Zuidhorn, door wie we zijn uitgenodigd. Deze gemeente timmert hard aan de weg op het gebied van kenniseconomie en innovatie: ze werken o.a. met AR (Augmented Reality), VR en Blockchain. Ze zijn benieuwd hoe onze leerlingen 'fun en functionaliteit' combineren om de stad Groningen aantrekkelijker én duurzamer te maken. Heel spannend dus!
 

Kamerlingh Onnes wint met MAD de Onderwijs van de Provincie Groningen - juryprijs én publieksprijs!

Twee prijzen in één keer: het dak ging eraf tijdens de prijsuitreiking in de Statenzaal van het Provinciehuis op dinsdag 20 november!! We zijn supertrots dat we de provinciale Onderwijsprijs in de wacht hebben gesleept. En ook de juryprijs ging naar het Kamerlingh Onnes: dat was zeker de verdienste van onze enthousiaste leerlingen!

Uit het juryrapport:

"Het Kamerlingh Onnes wint de prijs voor het voortgezet onderwijs met het vak MAD, wat staat voor media, art en design. Het is een combinatie van informatica en kunst. Leerlingen doen onderzoek en maken opdrachten op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Te denken valt aan projecten zoals van kunstenaar Daan Roosegaarde. Hij maakte onder meer een zeven meter hoge toren die smog filtert en een dansvloer die energie voor de verlichting opwekt als mensen er op dansen. MAD is origineel, aldus de jury, en goed overdraagbaar naar andere scholen.

Centrale vraag: hoe maak je de wereld beter, mooier, slimmer en leuker... "

We gaan nu door naar de Nationale Onderwijsprijs in Leiden op 27 maart!

Bekijk het YouTube filmpje hieronder

 

 
icoon
Mail ons
icoon
Organisaties